divendres, 5 de març del 2021

INICIAL:TALLERS

Durant la setmana de les Jornades de descobriment, vam realitzar 3 matins de tallers al Cicle i cada grup-classe ha realitzat 3 tallers diferents.
Un dels tallers va ser el taller “Astronautes per un dia". En aquest taller hem vivenciat la 3ra llei de Newton (acció-reacció) i la llei de la gravetat. Vam fer barreges amb Coca-Cola i Mentos i vam fer petites explosions. També vam barrejar vinagre amb bicarbonat i vam inflar globus sense haver-los d’inflar a pulmó... Un matí vam intentar enlairar un coet amb aquestes barreges explosives.
Un altre taller va ser l’anomenat “La força de l’energia". En aquest taller vam experimentar diferents maneres de generar energia. Vam construir un llança boles, vam fer un cotxe propulsat, vam fer un molinet que es movia gràcies a l’aire calent d’unes espelmes i vam despentinar-nos amb globus inflats.
També vam fer un taller que es deia “La ciència del nostre cos”. En aquest taller vam veure molt clarament amb aigua i pebre, la importància del sabó per mantenir allunyats virus i bactèries a les nostres mans. Vam experimentar amb pomes el recorregut dels aliments pel nostre cos fins que surt per l’anus. També vam visionar i veure el funcionament de l’aparell excretor.

Finalment vam experimentar i entendre què vol dir pujar i baixar la temperatura amb un termòmetre col·locat dins un recipient amb aigua gelada i amb aigua molt calenta. Vam entendre també en quines temperatures es considera que no tenim febre cada matí quan la mestra ens pren la temperatura.
A continuació, us deixem alguns vídeos per a que pugueu veure com ens ho vam passar de bé! També podreu veure fotos nostres fent els tallers clicant a continuació
.



La ciència del nostre cos


Astronautes per un dia


La força de l’energia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada