dijous, 4 de març del 2021

XERRADES SOBRE CIÈNCIA I TECNOLOGIA A CICLE SUPERIOR

Durant la setmana de descobriment dos pares i una mare del cicle s’han ofert per explicar-nos coses molt interessants relacionades amb la ciència i la tecnologia. Ho han fet a través del format videotrucada, la qual cosa ens ha permès no només aprendre coses que no sabíem sinó també formular-les un gran nombre de preguntes.

Partint de la pregunta: “Poden volar els avions en forma de peix manta?”, el Jordi Martínez ens ha explicat aspectes relacionats amb el disseny dels avions, així com conceptes associats a la física que s’han tenir en compte per aconseguir el repte de fer volar un avió.

L’Albert Salas ens ha parlat d’un tractament innovador contra la Covid-19 que ha desenvolupat el laboratori farmacèutic on treballa. Consisteix en l’obtenció d’anticossos del plasma de persones que han passat la malaltia.

         

La Dara Ascanio ens ha parlat de la intel·ligència artificial, de com està molt present en el nostre dia a dia en àmbits molt diversos. També ens ha explicat que la seva implantació no té marxa enrere i que en el futur encara tindrà molta més presència en les nostres vides.

Els agraïm molt, a tots tres, tot el que ens han ensenyat.

Si voleu saber més sobre aquests temes podeu fer clic en les següents presentacions: 






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada